ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΩΝ

Εκδότης και Διευθυντής

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΔΕΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αριθ. Φύλλου 19, Φεβρουάριος 2000




Ο Α.Π. ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ


Ο Καθηγητής Νίκος Παπανικολάου ήταν το πρόσωπο του Πλατάνου δια τον αιώνα που μας πέρασε. Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος υπηρέτησε τον Πλάτανο, με αγάπη για όλους τους χωριανούς και αφοσίωση ολοκληρωτική για το χωριό μας.

Κατέστη ο πατέρας των Πλατανιωτών, ο οποίος γνωρίζει να αγαπά όλους ανεξαίρετα, δίχως κρατούμενα, κατά το πρότυπο του Χριστού ο οποίος πάνω στο σταυρό βασανισμένος και αιμόφυρτος συγχώρεσε και αυτούς τους σταυρωτές του.

Ο Νίκος Παπανικολάου καταγράφει και μια ιστορική συγκυρία, είναι ο Πλατανιώτης ο οποίος κλείνει μια χιλιετία και ανοίγει μια καινούργια στη ζωή του χωριού μας. Ένας μεγάλος αληθινός Πλατανιώτης, ένας ταπεινός ανθρωπιστής και κορυφαίος επιστήμων αποτελεί τη δόξα του Πλατάνου ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Παπανικολάου. Τον θυμάμαι από μικρό παιδί όταν ήταν τα χρόνια της κατοχής.

Ήταν από τότε δαιμόνιος που λέμε. Αγαπητός σε όλους και πρώτος στην υπηρεσία του χωριού μας. Ήταν γεμάτος ζωή και ενεργητικότητα και δημιουργικό πνεύμα που τον ανέβασαν σήμερα στ’ ανώτερα σκαλοπάτια της Ιατρικής Επιστήμης. Το χωριό μας αυτό που ο Νίκος έζησε και είδε το πρώτο φως το αγάπησε καλλίτερα από κάθε άλλο, ακόμα κι’ από την επιστήμη του. Και όπως μου έλεγε: «δίπλα στο νυστέρι που μεταχειρίζομαι για εγχειρήσεις έχω κ’ ένα κασμά για να σκάφτω για τον Πλάτανο».

Θυμάμαι στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΑ σε μια εκπομπή που έκανε η αείμνηστος  μεγάλη ηθοποιός Αλίκη Βουγιουκλάκη του είπε: «Μας έφαγες με έναν Πλάτανο, εσύ για τίποτα άλλο δεν μιλάς, όλο για έναν Πλάτανο»!   

Σπούδαζε στην Αθήνα γιατρός και ερχόταν τα καλοκαίρια να ζωγραφίσει τον Πλάτανο. Κάθε καλοκαίρι πηγαίνει και παραθερίζει και τώρα δε που είναι συνταξιούχος ακόμα και σε όλες τις γιορτές. Και όλο κάτι θα βρει να σουλουπώσει, κάτι είναι στραβό, απεριποίητο και μας χαλάει την προβολή του χωριού μας. Δίδει θάρρος και παρηγοριά σ’ αυτούς που έμειναν εκεί και μας βαστάνε το χωριό ωραίο και καθαρό να το βλέπουμε εμείς οι ξενιτεμένοι κάθε καλοκαίρι.

Εμάς τους ξενιτεμένους Πλατανιώτες μας επισκέφτηκε πολλές φορές εδώ στην Αμερική και μας έφερνε μηνύματα από τον Πλάτανο που μας μεγάλωνε τον πόθο να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και το αγαπημένο μας χωριό. Εμείς οι ξενιτεμένοι πάντα είμασταν πολύ ευχαριστημένοι και αισθανόμασταν αρκετή ικανοποίηση και μεγάλη υπερηφάνεια για έναν τέτοιο χωριανό μας επιστήμονα ένα γέννημα των Παπανικολαίων του Πλατάνου.

Το Μουσείο (Λαϊκή Τέχνη) που κοσμεί το χωριό μας, έγινε με την σκέψη και την φροντίδα του Ν. Παπανικολάου. Έξη προτομές επιφανών Πλατανιωτών στολίζουν σήμερα το χωριό μας, έγιναν με πρωτοβουλία του κ. Παπανικολάου και σχεδόν όλα τα έξοδα από την τσέπη του. Ως πρόεδρος του Συλλόγου Πλατανιωτών Αθήνας έκανε πολλά έργα στο χωριό μας. Πρωτοβουλία του εκδόθηκαν τα Βιβλία του Σ. Κωτσόπουλου η «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ», «ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΕΣ» και του δάσκαλου Γ. Κόκκα «Πλάτανος Ναυπακτίας». Ο ίδιος έγραψε δεκάδες ιατρικά, ιστορικά και λαογραφικά βιβλία.

Για πολλά χρόνια τώρα βραβεύει τα δύο καλύτερα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου με χρηματικά ποσά. Παλιά που λειτουργούσε και το Γυμνάσιο Πλατάνου έδωνε και σε αυτά τα παιδιά βραβεία.

Κάθε καλοκαίρι στο χωριό μας αντί να ξεκουραστεί, μάζευε όλες του χωριού τις γυναίκες στο Νοσοκομείο και τις εξέταζε δωρεάν. Ακόμα και στο γραφείο του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου ήταν Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, ποτέ δεν έπαιρνε χρήματα από Πλατανιώτισσες η από τα γύρω χωριά της Ναυπακτίας. Αποκατάστησε την αγάπη και την φιλία του Πλατάνου με τα γύρω χωριά, και καλούσε τους κατοίκους τους στο πανηγύρι και τους προσέφερε ψητά και μπύρες με χρήματα από την τσέπη του, για να τους δήξει πόσο φιλόξενος είναι ο Πλάτανος!

Αυτός είναι με λίγα λόγια ο Καθηγητής Νίκος Παπανικολάου. Του ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία, δύναμη, συγχαρητήρια για την εκλογή του ως προσώπου του αιώνος και πλούσιες να είναι οι ευλογίες του Χριστού μας στην οικογένειά του για τα επερχόμενα χρόνια.          

 (Το πρόσωπο του αιώνα επέλεξε συντακτική επιτροπή,
επιμελήθηκε ο Κώστας Δεδόπουλος)

 

ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,

ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Αρρώστιες και θάνατοι τα Σαββατοκύριακα… απαγορεύονται στο Δήμο Πλατάνου.

Πολλά  πρέπει να προβλέπει και να καθορίζει ο άνθρωπος! Όμως είναι αδύνατο να προβλέψει και να καθορίσει πότε θα αρρωστήσει και πότε, ίσως, θα αποδημήσει εις Κύριον.

Για κάποιους κατοίκους των ορεινών μας χωριών απαγορεύεται ν' αρρωστήσουν Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Στο Δήμο Πλατάνου λειτουργούν τρία (3) Περιφερειακά Ιατρεία: Πλατάνου, Περίστας και Αράχωβας. Απ' αυτά το πρώτο και το δεύτερο-που ολοχρονίς υπολειτουργεί- υπάγονται στο Κέντρο Υγείας Θέρμου. Το τρίτο στο Κ.Υ. Ναυπάκτου. Σ΄ αυτά τα Κέντρα οι γιατροί των Π.Ι. κάνουν κάποιες εφημερίες, που δεν γνωρίζουμε ποιος τις καθορίζει.

Έτσι υπάρχουν ημέρες, ακόμα και καθημερινές, που, σε κανένα από τα Π.Ι., δεν υπάρχει γιατρός.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση από το Γενάρη 1999, ζήτησε να υπαχθούν και τα τρία Π.Ι. στο ίδιο Κέντρο Υγείας- για λόγους ευνόητους. Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στους αρμόδιους, οι οποίοι όμως "ενήργησαν…δεόντως"! Το Π.Ι. Αράχωβας στο πρώτο εξάμηνο του 1999, με υπολογισμούς επιεικείς λειτουργούσε εξήντα (60) ημέρες, γιατί εκτός από τις εφημερίες, του υπερετούντος εκεί ιατρού, στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ο ίδιος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στις συχνές απουσίες καλυπτόμενος πάντα, με περισσή φροντίδα από τη Διευθύντρια του παραπάνω Κέντρου.

Σε τηλεφωνικές μας αναζητήσεις, η εν λόγω κυρία, μας παραπέμπει στο …κινητό του!!! Για παράδειγμα: Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου 99 τον ψάχναμε, για να υπογράψει πιστοποιητικό θανάτου, άτυχου συνδημότη μας (Αραχωβίτη), αλλά ματαίως. Έτσι επιστρατεύθηκε συγγενής, ιδιώτης γιατρός, να το φροντίσει κι αυτό. Μήπως καθιερώθηκε το "τετραήμερο" και δε το γνωρίζομε;

Όλα αυτά τα γνωρίζουν ο κ. Νομίατρος και ο Δ/ντής του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Λύσεις υπάρχουν.

Βούληση, υπάρχει;

Ακόμα απουσία παπάδων έχομε. "Παπάδες της εκκλησίας μας, σε σας στηρίζεται το Έθνος, γιατί εσείς μείνατε πλέον κοντά στο λαό μας. Από τα χωριά μας έφυγε ο πρόεδρος, ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο αστυνόμος και έμεινε ο παπάς".    

Αυτά είπε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας, στην Αρκαδία που περιόδευε.

Έτσι τα λέει ο Μακαριότατος. Η πραγματικότητα, όμως άλλα λέει. Στα χωριά τα δικά μας δεν έμεινε…παπάς. Αν γνωρίζει τα κενά των ενοριών στη Ναυπακτία ας φροντίσει να καλύψει μερικά.

Υπάρχουν τρόποι πολλοί. Ας επιλέξει ο ίδιος τον καλύτερο. Ας…μαυρίσει λίγο και η ύπαιθρος, όχι μόνο οι πολιτείες.

Τα λιμνάζοντα νερά, πιστεύουμε, με πράξεις ταράζονται. Όχι μόνο με δηλώσεις και…κάμερες.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΛΕΤΤΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

EΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το κόψιμο της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πλατανιωτών Αθήνας, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2000, εις την όμορφη αίθουσα του γνωστού ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ.

Το κόψιμο της πίτας είχε μεγάλη επιτυχία από απόψεως συμμετοχών περιποιήσεων και εκλεκτού ψυχαγωγικού προγράμματος.

 Όλοι μείνανε κατενθουσιασμένοι που περάσανε μια ωραία και αξέχαστη Πλατανιώτικη Βραδιά. Συγχαρητήρια στην Διοργανωτική Επιτροπή του Συλλόγου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΩΧΩΡΙΤΗΣ

 

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Είναι αλήθεια με την κατάργηση των κοινοτήτων, τα χωριά μας σε πολλά θέματα έχουν αφεθεί στην… τύχη τους! Εξάλλου είναι αδύνατο ο Δήμαρχος να τα επισκέπτεται συνέχεια και να φροντίζει ο ίδιος για όλα τα προβλήματα τους. Πρώτα υπήρχε ο κοινοτάρχης, που μεριμνούσε για την καθαριότητα, το νερό, τα φώτα κ.λ.π. σε καθημερινή βάση. Τώρα αυτά έμειναν πολύ πίσω. Γι' αυτό λοιπόν προτείνουμε στους Συλλόγους μας να διαθέσουν ένα πολύ μικρό ποσό, για να καθαριστούν οι δρόμοι από τα βάτα και τα χορτάρια και στη συνέχεια να ασπριστούν. Ακόμη να γίνει ένας καθαρισμός στα.. εγκαταλελειμμένα νεκροταφεία μας, όπου πολλά μνημεία έχουν σκεπασθεί από τα χορτάρια και τα ξερά χόρτα! Εδώ άλλωστε επιβάλλεται να δείξουμε και τον απαιτούμενο σεβασμό στους νεκρούς μας. Τέλος κάνουμε και μια σύσταση στο Δήμο μας: Ας μεριμνήσουν να αλλαχθούν το συντομότερο οι καμένες λάμπες στις κολώνες της ΔΕΗ, όπου σε κάθε χωριό είναι και οι περισσότερες, ώστε να μην τσακίζεται στα σοκάκια ο κοσμάκης! Ο κάθε φορέας ό,τι μπορεί ας κάνει.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη όλους!

ΚΩΣΤΑΣ Α. ΔΕΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

«ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ»

ΑΠΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΥΗΝΟΥ

Στις 20 Νοεμβρίου 1999 στο εργοτάξιο του Ευήνου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ανταποδοτικά τέλη».

Η ημερίδα, που έγινε από το ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ, υπήρξε επιτυχής. Την εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Πλατάνου κ. Λεωνίδας Κωλέττας και το παρακάτω ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους.

Ψήφισμα της Ημερίδας,

Εμείς που σήμερα 20 Νοεμβρίου 1999, συμμετείχαμε στην ημερίδα που οργάνωσε ο Δήμος Πλατάνου Αιτωλ/νίας, στο χώρο του φράγματος Ευήνου με θέμα: «Ανταποδοτικά τέλη».

Αφού ακούσαμε την εισήγηση του διοργανωτή Δήμου και τις τοποθετήσεις όλων των φορέων,

Ομόφωνα αποφασίσαμε:

1. Ενωμένοι όλοι θα βοηθήσουμε στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας και θα εμποδίσουμε, έτσι, την παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής.

2. Για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού να απαιτήσουμε ότι νόμιμα δικαιούμαστε και αυτό είναι: Η καταβολή πάγιου ετήσιου ανταποδοτικού τέλους, από την ΕΥΔΑΠ, εταιρεία που διαχειρίζεται το φυσικό μας πλούτο, το νερό, που αποτελεί και τη μοναδική μας πλουτοπαραγωγική πηγή, για όλη τη χρονική διάρκεια λειτουργίας του φράγματος Ευήνου.

3. Το ποσό αυτό που θα το διαχειρίζονται οι ΟΤΑ της Ναυπακτίας θα διατίθεται για κοινωφελή έργα στην περιοχή μας με έμφαση σε έργα οδοποιίας, έργα υποδομής και ανάπτυξης του ορεινού και οικολογικού τουρισμού.

4. Των έργων αυτών θα προηγηθεί ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα που οι ΟΤΑ θα πρέπει να καταρτίσουν σε διαδημοτική συνεργασία, ιεραρχώντας τις ανάγκες τους.

5. Συγκροτούμε διευρυμένη Επιτροπή που θα αποτελείτε από εκπροσώπους όλων των φορέων και που θα λειτουργεί σαν Συνέλευση Εργασίας. Η επιτροπή αυτή σαν πρώτη της σύνοδο θα εκλέξει την Εκτελεστική Γραμματεία η οποία θα ενεργεί και θα ενημερώνει.

6. Τέλος καλούμε:

α)  Τα μέσα ενημέρωσης σε καθημερινή συμπαράσταση και
β)  Τους απανταχού Ναυπάκτιους σε εγρήγορση και βοήθεια.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία, στα μέσα ενημέρωσης και γενικά σε κάθε αρμόδιο φορέα.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΛΕΤΤΑΣ

Στο προηγούμενο φύλλο του Α.Π. γράψαμε για τις επαφές μας το περασμένο καλοκαίρι και για την συνέντευξη που μας έδωσε ο Δήμαρχος Πλατάνου κ. Λ. Κωλέττας. Ολοζώντανη, λοιπόν, συνέντευξή, λίαν κατατοπιστική για τους απανταχού "σκληροτράχηλους" Δημότες των 12 χωριών (εννοούμε τους παλιούς αλλά και, γιατί όχι, τους ντελικάτους νέους!

Αναμφίβολα, πάντως, ο Δήμος Πλατάνου, με το να δώσει ψήφο στον Λεωνίδα Κωλέττα, επέλεξε σωστά! Όχι δεν είναι κοπλιμάν το παραπάνω για τον ίδιο το Δήμαρχο και τους ψηφοφόρους του ούτε κάνουμε "διπλωματική πολιτική" (άλλωστε, δεν έχει ανάγκη  ο Λεωνίδας αφού βγήκε) όμως, όπως θα διαπιστώσουν οι Δημότες των 12 χωριών στο τέλος της 4ετίας, ανεξαρτήτως τοποθέτησης, είναι σίγουρο, ότι η επιλογή Κωλέττα ήταν ιδεωδέστερη!

Ο Λ. Κωλέττας είναι ένας Δήμαρχος, αρκετά συμπαθητικός και πρόσχαρος, πολύ ευγενικός και πολύ έξυπνος, συνταξιούχος Δάσκαλος και πολύ έμπειρος περί τα έργα, κοινωνικός με πάμπολλες και ουσιαστικές γνωριμίες, φιλότιμος και καλός οικογενειάρχης. Μεγάλο του προσόν η αγάπη του για το Δήμο Πλατάνου, διότι εδώ γεννήθηκε, εδώ έπαιξε, εδώ…,εδώ…

Είναι μετρημένος στα λόγια του και σεμνός χαρακτήρας. Θέλουμε, να πιστεύουμε (και το πιστεύουμε αυτό), ότι θ' αποτελέσει "πρότυπο Δημάρχου του Καποδίστρια" και ο Δήμος Πλατάνου "Δήμος-πιλότος του Καποδιστριακού νέου θεσμού"!

Κ.Α.Δ.

 

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Μια σπουδαία δουλειά ξεκίνησε ο Δήμαρχος Πλατάνου κ. Λεωνίδας Κωλέττας με την έκδοση του εικονογραφημένου Ημερολογίου 2000 του ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ. Να πω την αλήθεια το χάρηκα πολύ. Από τις σελίδες του προβάλλουν τα 12 χωριά του Δήμου, η αληθινή εικόνα τους και λίγο από την ιστορία τους. Ένα ημερολόγιο που μυρίζει Ρούμελη, με ζωντανά χρώματα και εικόνες. Εντυπωσιακό και όπως λέμε στον Πλάτανο «η ομορφιά είναι στο δρόμο». Μπράβο κ. Δήμαρχε, πραγματικά έγινε μια εκπληκτική δουλειά. ΚΑΛΗ χρονιά, Κάλλιστη χιλιετία και Ειρηνικός και καλύτερος ο 21ος αιώνας στο Δημαρχείο και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο μας-τι άλλο να πούμε; Λίγοι μείνανε στην ιστορία με κάτι τέτοια, αλλά, όπως και να ‘χει εμείς υπάρχουμε. Όσοι δεν πήραν αυτό το ημερολόγιο τώρα μπορούν να το βρούνε στο Ιντερνέτ και να προμηθευθούν όλες τις φωτογραφίες των χωριών  μας, προσφορά του Δήμου Πλατάνου. Plataniotis.homepage.com

Κ.Α.Δ.

 

ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Για να μην χαθείτε στο 2000… ο "ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ" σας βρήκε τη διεύθυνση! Μπορείτε τώρα να μας επισκεφθείτε  στο Website της Νέας χιλιετίας, με πρόσβαση στο Ιντερνέτ. Τώρα μπορείτε να βρείτε και τον Πλάτανο Ναυπακτίας στο Ιντερνέτ. Πόσο μακριά είναι από τη Ναύπακτο, ποιες περιοχές του Πλατάνου πρέπει να δείτε, που θα μείνετε και θα δειπνήσετε. Όλα τα τηλέφωνα για πληροφορίες. Το κλήμα του Πλατάνου και το υψόμετρο. Ποια άλλα μέρη κοντά στον Πλάτανο πρέπει να επισκεφτείτε. Όπως το Χάνι του Λιόλιου και το φράγμα του Εύηνου. Και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Επίσης υπάρχη λεπτομερής χάρτης με όλα τα χωρία της Ναυπακτίας στα Αγγλικά προς διευκόλυνση των τουριστών.. Θα δείτε ακόμα έγχρωμες φωτογραφίες του Πλατάνου.

Τώρα με δύο διαφορετικές σελίδες δικές μας στο Ιντερνέτ, ήμαστε πιο κοντά σας. Ενώνουμε τον Πλάτανο και την εφημερίδα μας Α.Π. με όλο τον κόσμο. Παρακαλούμε επισκεφτείτε μας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, και στον αριθμό: www.geocities.com/athens/forum/7191 η στη δεύτερη νέα μας σελίδα:

www.plataniotis.com

Για την κατασκευή των σελίδων, οι οποίες φιλοξενούνται στο Ιντερνέτ, επιμελήθηκε ακούραστα και με έντονο ενδιαφέρον και ζήλο ο Δημοσιογράφος Κώστας Α. Δεδόπουλος.

“ΠΕΝΝΥ”

 

ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Τότε και τώρα
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ εντός του 2000 ένα λαογραφικό βιβλίο του ΚΩΣΤΑ Α. ΔΕΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Γνωρίστε την Πλατανιώτικη Λαογραφία. Ένα βιβλίο για τα παιδιά σας να γνωρίζουν τις ρίζες τους. Ένα βιβλίο απαραίτητο για κάθε Πλατανιώτικη Οικογένεια. Γράφτηκε  με μεράκι του συγγραφέα για το χωριό του. Οι μεγαλύτεροι ντόπιοι θα πληροφορηθούν, θα θυμηθούν, θα νοσταλγήσουν. Οι νεώτεροι θα συγκρίνουν, θα μάθουν, θα στοχαστούν. Οι ερευνητές θα πάρουν στα χέρια τους ενδιαφέρον υλικό για περαιτέρω αξιοποίηση. Για όλα αυτά, τούτη η μικρή εργασία του Κώστα Δεδοπούλου αξίζει να διαβαστεί με προσοχή, γιατί στις σελίδες της χτυπά η καρδιά του Πλατάνου Ναυπακτίας και τα καρδιοχτύπια της είναι νοσταλγικά αλλά και αγωνιώδη.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ



Copyright© 2000-2001 Plataniotis.com